Profesori în grevă, Bacalaureat în pericol

Data publicării:
greva-profesori-tecuci

Miercuri a fost zi de salariu pentru profesorii de la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu”, doar că în conturile lor nu a intrat niciun leu. Supăraţi, oamenii au protestat în faţa şcolii şi şi-au vărsat supărarea pe edilul oraşului.

Marian Nanu, profesor: Eu ştiţi ce retrăiesc în zilele acestea? Un moment din timpul comunismului când primarul era secretar de partid şi când intra în şcoală, nu ştiai pe unde să te ascunzi.

Carmen Samoilă, profesor: Nu intru la bac. Colegul meu este tot din Galaţi, face naveta, nu intrăm la bac.

Problemele au început zilele trecute, când primarul le-a cerut directorilor de şcoli să semneze un contract de management financiar. Directoarea de la Liceul „Ovid Caledoniu” a refuzat, pe motiv că există clauze abuzive.

Daniel Ţuchel, primar Tecuci: Contractul de management se suspendă în cazul în care împotriva directorului a fost formulată plângere penală de către organul ierarhic superior, identic, da? Sau de către primar. Sau a fost trimis în judecată. Da' de ce de către primar? Treceţi-mă pe mine.

Inspectoratul Şcolar sare în apărarea profesorilor şi spune că edilul şi-a depăşit atribuţiile.

Mioara Enache, inspector şcolar general ISJ Galaţi: Nu putem să vorbim de o bază legală care să justifice această atitudine, să spunem, şi decizie a domnului primar.

Pe lângă salarii, profesorii care nu locuiesc în Tecuci nu au primit nici banii de navetă, iar situaţia durează de la începutul anului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri