Profesori în grevă. Ministru: Elevii să meargă mâine la școală

Data publicării:
pavel nastase_govro

Nu vor fi probleme în desfăşurarea Bacalaureatului, dau asigurări oficialii Ministerului Educaţiei, după ce sindicaliştii anunţaseră că cel puţin în sectorul 6 al Capitalei examenul ar putea fi afectat de greva profesorilor nemulţumiţi de noua Lege a salarizării. La rândul lor, şefii Inspectoratului Şcolar spun că nu au fost notificaţi în legătură cu protestul.

Eu îi rog pe toţi părinţii să-şi trimită copiii la şcoală, rog toate cadrele didactice care sunt implicate în activităţile didactice să-şi desfăşoare aceste activităţi didactice, iar examenul de Bacalaureat, proba de competenţe digitale, de asemeni, se va desfăşura în condiţii normale”, a spus Pavel Năstase, ministrul Educației.

„Cert este că, luni, şcolile vor fi deschise, elevii vor merge la şcoală indiferent că se declanşează sau nu greva generală, iar examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale. Colegii mei inspectori din Sectorul 6 ţin legătura cu directorii şi în acest moment am informaţii că proba de competenţe digitale care e prevăzută a avea loc începând de luni se va desfăşura în condiţii normale”, a spus și Florian Lixandru, inspector general ISMB.

În sectorul 6, mulţi părinţi au primit mesaje din partea dascălilor care nu îşi vor ţine orele mâine.

Se pare că nu este clar calendarul sindicatului din învățămât așa că (...) mâine pot veni copiii la școală fără a face cursuri și numai cei care doresc. Cumva s-a anunțat. Știau unii părinți că este un protest al profesorilor și am fost anunțați”, spune un părinte.

Nemulţumirile sunt foarte multe, dar ca să rezumăm: nerespectarea programului de guvernare. Ştiţi că noi trebuia să primim 20% de la 1 iulie şi 30% de la 1 ianuarie şi acest lucru nu s-a respectat de actualul guvern. Noi tot timpul ne-am gândit la alţii. Ce fac copiii, ce fac părinţii, ce se întâmplă cu Bacul. Nu este vina noastră. E vina celor care nu ne plătesc. Pe ei să-i întrebaţi ce se întâmplă cu Bacul. Ce o să se întâmple cu Bacul? Se va amâna. Nu rămâne nimeni fără Bac. Dacă era o calamitate sau un război, ce se întâmpla? Învăţământul românesc intră în război”, a spus președintele SLSIP Sector 6.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri