Profesorii boicotează simularea bacalaureatului. Dascălii sunt nemulțumiți că nu primesc bani pentru aceste examene

Data publicării:
boicot

Dascălii se plâng că aceste examene îi solicită foarte mult, pentru că sunt nevoiți să stea de fiecare dată peste program. Iar efortul, spun ei, nu este recompensat nici financiar, și nici prin vreo îmbunătățire a rezultatelor elevilor.

Până acum, profesorii de la trei din șapte licee din Vaslui au anunțat faptul că nu vor participa la procedura de corectare a lucrărilor. Cu toate acestea, programul simulărilor nu va fi afectat, fiindcă la supraveghere în săli vor fi profesori de la școlile gimnaziale.

Rămâne să se găsească o soluție și pentru corectarea tezelor. Astăzi are loc proba la Limba și Literatura Română. Mâine este programată proba la Limba și Literatura Maternă, pe 5 martie este proba obligatorie a profilului, iar pe 7, proba la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe 14 martie, iar notele nu pot fi contestate și nu se trec în catalog.

ISJ Vaslui: Simularea are loc în condiţii normale. FSLI: Mulţi profesori nu participă la corectare

Simularea examenului de bacalaureat se desfăşoară în condiţii normale în judeţul Vaslui, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, în timp ce liderii FSLI Vaslui, care anunţaseră boicotarea simulărilor, susţin că foarte mulţi profesori de limba română nu vor participa la corectarea lucrărilor.

„Simularea examenului de bacalaureat se desfăşoară în condiţii normale, fără a exista clase în care să nu fie profesori la supraveghere. În ceea ce priveşte corectarea tezelor, dacă va fi cazul vom face o redistribuire de profesori de la alte licee din judeţ unde nu au ajuns toţi elevii la simulări şi este un volum mai mic de muncă la evaluare. Dacă va fi nevoie, vom apela inclusiv la profesori de la gimnaziu, cu aprobarea Comisiei Judeţene de Bacalaureat, pentru a-i repartiza acolo unde este nevoie”, a declarat pentru Mediafax secretarul Comisiei Judeţene de Bacalaureat Vaslui, Constantin Turcu.

De partea cealaltă, reprezentanţii sindicatelor din învăţământ susţin că există foarte mulţi de profesori de limba română care nu vor lua parte la corectarea lucrărilor.

„Din ce am discutat cu liderii noştri de sindicat din licee, în special din municipiul Vaslui, majoritatea profesorilor de limba română refuză să meargă la evaluare. Acest lucru se va vedea foarte bine după ora 16.00, când, teoretic, ar trebui înceapă corectarea tezelor”, a precizat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Vaslui, Sorin Ţiplea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri