Profesorii de la două școli din Vâlcea au renunţat la grevă. Primarul a spus ce nu le-a convenit cadrelor didactice

Data actualizării: Data publicării:
elevi in clasa, la scoala
Cadrele didactice de la cele două unităţi de învăţământ din comuna Păuşeşti Otăsău, județul Vâlcea, au renunţat la grevă şi s-au întors de marţi la ore. Foto: Inquam Photos / George Călin

Cadrele didactice de la cele două unităţi de învăţământ din comuna Păuşeşti Otăsău, județul Vâlcea, au renunţat la grevă şi s-au întors de marţi la ore.

Primarul comunei, Cătălin Avan, a precizat că tot personal didactic şi nedidactic din localitate a decis să întrerupă acţiunea de protest, astfel că elevii din localitate au venit la şcoală, iar activitatea la clase s-a desfăşurat în mod obişnuit.

„Vreau să vă spun că nici eu şi nici directorul şcolii, Cristian Fota, nu ne-am amestecat în acest conflict Sindicate - Guvern. A fost decizia cadrelor didactice să renunţe la acţiunea de protest. Mi-au spus că nu le convine ca tocmai când vine vacanţa să nu îşi ia salariile. Eu îi susţin indiferent de ce vor decide să facă în continuare. Copiii sunt însă pentru noi numărul unu, ca prioritate”, a declarat primarul din Păuşeşti Otăsău.

Cele două unităţi de învăţământ din comuna vâlceană au 20 de angajaţi, cadre didactice şi personal auxiliar, iar în acest an şcolar aici sunt înscrişi 193 de şcolari şi preşcolari. Copiilor li se asigură de către administraţia locală transportul şi o masă caldă la şcoală.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri