Profesorii fug de viața la țară

Data publicării:
tara2

Aproape 900 de posturi de educatori, învăţători şi profesori au rămas neocupate, deşi mai sunt doar două zile până când copiii vor pune din nou ghiozdanele în spate. Conducerile inspectoratelor caută în continuare soluţii, fie ele şi de compromis.

În judeţul Braşov, 600 de posturi de dascăli au rămas încă neocupate. Cea mai mare parte din locurile libere sunt la sate. Asta pentru că, în marea lor majoritate, cadrele didactice vor posturi cât mai aproape de casă, doar ca să scutească banii şi timpul cheltuite pe navetă. Din acest motiv unii chiar sunt dispuşi să renunţe la învăţământ.

Dacă nu se vor ocupa posturile în urma repartizărilor, inspectoratul şcolar va angaja profesori în regim de plată cu ora. Tocmai de aceea, săptămâna viitoare, la IŞJ va fi o şedinţă în cadrul căreia se vor căuta soluţii la această problemă, iar conducerea va încerca să umple golurile. Asta implică şi riscul ca persoanele care vor preda să nu fie specializate pe materiile cu probleme.

Nici la Sibiu lucrurile nu stau mai bine. Aici, 250 de posturi în mediul rural nu şi-au găsit încă ocupanţi. Cele mai multe sunt la chimie şi la limbi străine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri