Profesorii primesc 150 de euro pentru cărți. Nu trebuie să justifice, cu facturi, banii cheltuiți

Data publicării:
carti librarie

La cărţi se gândesc cei mai mulţi profesori când plănuiesc pe ce să cheltuiască bursa de aproximativ 650 de lei, echivalentul a 150 de euro, pe care o vor primi de la Guvern.

„Chiar dacă suma nu este una pe măsura dorinţelor noastre, este normal ca, decât să nu ai nimic, mai bine este să primeşti ceva”, a declarat Anton Hadăr, preşedintele Alma Mater.

„Este o sumă pe care eu cred că fiecare profesor poate să o gestioneze pentru a-şi cumpăra cărţi, pentru a merge la conferinţe sau alte activităţi”, a spus Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Cheltuielile sunt ceva mai mici pentru profesorii din mediul preuniversitar. Valentina Gavrilă, de la şcoala 56 din Capitala ştie deja pe ce va cheltui banii.

Am de gând să îmi cumpăr un dicţionar şi accesorii pentru stocarea informaţiilor necesare la ore, respectiv un stick, o memorie externă”, a spus Valentina Gavrilă, profesor de educaţie muzicală la Şcoala 56.

Nu este prima dată când dascălii primesc bani pentru cărţi. A mai existat un program asemănător, care s-a blocat în 2010. Atunci, dascălii primeau 100 de euro, dar banii trebuiau justificaţi.

„Programul este mai flexibil, nu vom mai cere cadrelor didactice facturi pentru cărţi”, a declarat Remus Pricopie.

Aproape 300.000 de profesori din învăţământul preuniversitar şi din cel universitar aşteaptă banii, care vor ajunge în câteva săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri