Profesorii riscă să rămână fără locuri de muncă pentru că nu au cui să predea

Data publicării:
elevi-2

Nici cea de-a doua etapă nu va aduce mari suprize pentru că au rămas mai puţin de 30 de elevi nerepartizaţi în toată regiunea.

Singura speranţă a dascălilor este cea de-a treia etapă a repartizării care va avea loc în toamnă. Atunci vor veni la distribuire corigenţii, dar şi copiii care au studiat în străinătate şi care vor să-şi continue studiile în România. Abia atunci se va şti cu siguranţă câte norme didactice vor fi desfiinţate din lipsă de elevi.

De vină pentru această situaţie este proasta planificare făcută de conducerile liceelor care au contat pe un număr mare de elevi care vor opta pentru unitatea lor de învăţământ, iar acest lucru nu s-a întâmplat. În Dolj de exemplu, există două licee unde şi-au dorit să înveţe doar 8 elevi.

În acest caz, dacă nici după cea de-a treia etapă a repartizării din toamnă nu se vor completa locurile, elevii vor fi redistribuiţi în alte unităţi de învăţământ şi clasele desfiinţate. Dacă situaţia se va repeta şi în anii următori aceste licee riscă să fie desfiinţate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri