Profesorul care a prezentat la ora de religie un film despre avort a scăpat fără sancțiuni

Data publicării:
ecografie

 

Comisia de disciplină a Liceului "Emil Racoviţă" din Vaslui l-a găsit nevinovat pe profesorul de religie Gabi Vrânceanu, care a prezentat în clasă un film despre avort, în timpul căruia un elev a leşinat, fiind transportat la spital.

Cadrele didactice care au analizat cazul au considerat că profesorul nu a încălcat nicio prevedere a Legii educaţiei şi, implicit, nu poate fi sancţionat disciplinar, nici măcar cu avertisment. În schimb, i s-a atras atenţia să fie mai responsabil atunci când selectează materialele didactice pe care le prezintă la oră.

„Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a primit raportul de la Comisia de disciplină stabilită în acest caz, în care se arată că profesorul Gabi Vrânceanu nu a încălcat nicio prevedere a Legii educaţiei naţionale. În schimb, cadrul didactic în cauză a primit recomandarea să acorde o atenţie mai mare la folosirea materialelor cu caracter interdisciplinar, ce impact ar putea avea asupra elevului”, a declarat, Daniel Hulubei, directorul Liceului "Emil Racoviţă" din Vaslui, potrivit News.ro.

Decizia Comisiei de disciplină a fost bazată pe declaraţiile elevului care a leşinat, ale colegilor săi, ale părinţilor adolescentului şi a profesorului vizat.

În 24 februarie, un elev de 17 ani de la Liceul ”Emil Racoviţă” din Vaslui a ajuns la spital, după ce a leşinat în timpul orei de religie, în timp ce profesorul le prezenta un film despre avorturi. Profesorul de religie spunea atunci că documentarul se încadra în programa şcolară, lecţia intitulându-se "Familia creştină".

Potrivit reprezentanţilor ISJ Vaslui, elevul de 17 ani le-a spus specialiştilor că imaginile despre avort pe care le-a vizionat nu l-au afectat în mod direct, imaginându-şi doar posibile consecinţe nefaste ale întreruperii de sarcină. De altfel, nici părintele adolescentului, audiat de Comisia de anchetă, nu şi-a exprimat dezacordul faţă de vizionarea unor astfel de documentare de către fiul său.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri