Profesorul care, din orgoliu, pune în pericol situaţia şcolară a peste 100 de elevi

Data publicării:
profesor nebun

Situaţie neobişnuită la un liceu din Gorj! Un profesor refuză să încheie mediile pentru aproape toţi elevii, adică peste o sută. Cadrele didactice spun că totul porneşte de la o problemă personală a dascălului cu directorul şcolii. În tot acest timp, unii elevi pierd bursele şcolare pentru că nu au situaţia încheiată. Părinţii şi superiorii dascălului spun că vor face plângere şi la poliţie.

Gheorghe Pasăre este profesor de economie la Liceul Tehnologic din Turceni de aproape 9 ani. Colegii săi spun că nu este prima dată când nu încheie mediile elevilor. De aceasta dată este vorba de 123 de elevi din 6 clase. Explicaţia dascălului? - „Este inclusiv vina elevilor pentru că nu s- au organizat, nu au adus referatele la timp”.

Culmea, în tot acest scandal, un singur elev este cu situaţia încheiată.

Octavian Vadu, directorul Liceului Tehnologic Turceni: „Singurul elev căruia i s-a încheiat situaţia se pare ca are o legatura de rudenie cu domnul profesor”

Profesorul de economie are şi o metodă diferită de evaluare, spun elevii. Le cere referate într-o limbă străină sau să îşi măsoare forţele cu alţi colegi.

O comisie disciplinară va decide ce măsuri trebuie luate.

Vasilica Cămui, diriginta unei clase: „Domnul profesor are o problemă personală cu domnul director şi cu mine ca drigintă, dar ar fi trebuit să rezolve problema altfel, nu să implice elevii, pentru că unii pot fi afectaţi moral, dar unii sunt afectaţi şi financiar”.

Nici reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu prea ştiu cum să rezolve situaţia.

Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj: „Este inacceptabil ca un profesor să nu îşi îndeplinească atribuţiile care îi revin în fişa postului. Vom căuta o soluţie legală să încheiem situaţia scolară a acestor elevi”.

Inspectoratul şcolar va sesiza şi Ministerul Educaţiei. Dascălul ar putea chiar să rămână fără catedră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri