Programa pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 a fost modificată

Data actualizării: Data publicării:
elevi cu masca sustin examenul intr-o clasa
Programa pentru examenele naționale din 2021 a fost modificată Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Programa pentru examenele naționale din 2021 (Evaluare Națională și Bacalaureat) a fost modificată, fiind adaptată la faptul că semestrul I s-a desfășurat în bună parte online și există goluri în predarea materiei.

Ministrul educaţiei a anunțat vineri că a  semnat un ordin de ministru pentru „adaptarea la realităţi” a programelor pentru examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat de anul acesta. 

Ordinul de ministru ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial chiar vineri.

Demersul vine după ce au existat voci în spațiul public, în special din partea asociațiilor de elevi, care cereau ca materia de examen să fie făcută mai suplă și să fie scoase unele capitole. 

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că testele de antrenament (modelele de subiecte) pentru examenele naționale vor fi publicate începând cu data de 22 februarie.

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acțiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele școlare. Această adaptare s-a făcut cu atenție deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online (lunile noiembrie - februarie), acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. Tematica de examen cuprinde până la patru ani de materie și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat, în funcție de specificul disciplinei”, a spus ministrul educației, precizând că adaptarea programei s-a făcut ținând cont inclusiv de materia care a fost predată în online în anul școlar precedent. „Elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională vor avea o tematică adaptată și din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a, și din semestrul al II-lea al clasei a VII-a”, a exemplificat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, el a anunțat că vor exista „cu siguranță” simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri