Proiect | STOP, trece microbuzul școlar!

Data publicării:
microbuz

Parlamentarii se gândesc şi la siguranţa copiilor români. Câţiva au iniţat un proiect de lege inspirat din Occident: microbuzele şcolare ar trebui dotate cu un semn „STOP” când opresc pe marginea drumului, iar toţi şoferii ar trebui să aştepte până ce copiii traversează strada.

Toma Petcu, jurnalist Digi24: „Cea mai întâlnită şi poate cea mai riscantă situaţie este atunci când copiii coboară din microbuz şi vor să traverseze prin faţa lui de multe ori fără să se asigure. De aici din spate, iată şi în acest caz, îi pândeşte un mare, mare pericol”.

Ion Toma duce şi aduce copii de la şcoală de mai bine de 11 ani. A fost martor în momentul în care un copil a coborât din microbuz şi a traversat strada fără să se asigure. Norocul elevului a fost că, maşina care se apropia, a reuşit să oprească la timp.

În Statele Unite ale Americii aşa ceva nu ai cum să vezi. Acolo atunci când un autobuz opreşte în staţie, toate maşinile se aliniază în spatele lui până ce traversează strada toţii elevii. Inspiraţi d emodelul american mai mulţi parlamentari români vor ca acest lucru să se întâmple şi la noi.

Ionuţ Simionca, deputat PMP, iniţiatorul legii: „Acest proiect legislativ nu face altceva decât să aducă un dispozitiv care se va monta pe autobuzele şcolare, un dispozitiv cu semnul STOP, şi atunci cand un dispozitiv este acţionat de către şoferul autobuzului şcolar, tot traficul se va opri”.

Toma Petcu, jurnalist Digi24: „Semnul STOP va trebui montat undeva aici, lângă uşa şoferului. În momentul în care maşina opreşte pe marginea drumului pentru a urca... copiii, semnul se rabatează iar maşinile care vin din spate vor fi obligate să oprească de tot. Maşinile care circulă din faţă vor fi obligate să încetinească şi să circule cât mai aproape de acostament”.

Numai în 2016, 8.300 de copii şi tineri până în 20 de ani au murit sau au fost răniţi în accidente rutiere, potrivit datelor de la Statistică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri