Promisiuni. Elevii vor avea patru ore de sport pe săptămână până în 2018

Data publicării:
sport la scoala 1

„Vor avea minim două începând cu anul şcolar 2014 -2015, iar clasele a V-a şi a IX-a vor trei ore de educaţie fizică şi sport. Problema ciclului primar deja e rezolvată către patru ore de mişcare. (...) Nu se poate face peste noapte. Peste noapte să ajungi la patru ore... Pentru că asta ar însemna 16.000 de profesori de educaţie fizică şi sport”, a explicat ministrul.

În urmă cu aproape un an, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Carmen Tocală, declara la Digi24executivul vrea să introducă în programa școlară patru ore de sport – două de educație fizică, presupunând evaluarea aptitudinilor, și două de sport, presupunând competiții. Totuși, guvernul este conștient că nu are personal suficient, de aceea exista intenția, potrivit lui Carmen Tocală, de a da și celorlalți profesori, de la alte discipline, alternativa să participe la orele de sport.

România are doar trei la sută din copii legitimaţi la cluburi sportive şcolare. Comparativ, media europeană este de 10 ori mai mare. Lipsa mişcării a dus şi la o creştere a obezităţii în rândul tinerilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri