Promovabilitate de 51,26 la sută la definitivat, după soluţionarea contestaţiilor

Data publicării:
definitivat examene profesori 1

Promovabilitatea la examenul naţional de definitivat în învăţământul preuniversitar este de 51,26 la sută după soluţionarea contestaţiilor. 3.409 dintre cei 6.651 de candidaţi au reuşit să obţină note de trecere, de minim 8, la proba scrisă, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Comparativ cu rezultatele anunţate înaintea soluţionării contestaţiilor, pe 23 iulie, se constată o creştere a promovabilităţii de 3,43 la sută.

Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj - 82,35 -, iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi - 33,33.

Dintre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul, 32 au obţinut note de 10, iar alţi 174, note între 9,50 şi 9,99.

Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Candidaţii înscrişi la examenul de definitivare au avut de susţinut două probe. Prima, care s-a desfăşurat în perioada ianuarie - iunie, a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă şi a avut caracter eliminatoriu. În urma acesteia, din totalul celor 8.567 de candidaţi înscrişi, au reuşit să se califice pentru a doua probă, scrisă, din data de 18 iulie, 7.889 de candidaţi. S-au prezentat la examenul scris 7.400 şi au finalizat proba 6.651 de candida-i.

Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivat în învăţământ să fie 8 şi nu 7.

O altă noutate adoptată de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri