Protest cu cortul la uşa căminelor din Grozăveşti. Studenţii sunt obligaţi să plece pe timpul verii

Data publicării:
cort

Zeci de studenţi de la Universitatea Bucureşti, obligaţi să plece din căminele din Grozăveşti peste vară, în timpul renovărilor, au iniţiat un protest cu corturi în faţa imobilelor. Tinerii spun că nu au unde să locuiască în această perioadă. Unii mai au de susţinut probele practice, iar alţii s-au angajat şi nu vor pleca în vacanţă. Conducerea Universităţii spune că îi va găzdui pe toţi în două cămine, dar tinerii nu cred în promisiuni.

Muncesc de zor să întindă corturile, dar nu pentru o vacanţă la camping. Aşa protestează studenţii, îngrijoraţi că vor rămâne peste vară fără un acoperiş deasupra capului. Universitatea Bucureşti a decis să închidă jumătate din căminele din Grozăveşti pe timpul vacanţei.

Reprezentanţii Universităţii spun că sunt obligaţi să îi cazeze pe studenţi doar pe durata cursurilor, nu şi în vacanţă. Le-au oferit însă o soluţie – să îi găzduiască pe toţi în două cămine.

Nu se ştie sigur dacă vor avea loc mutându-i, pentru că mai sunt trei cămine care se închid - Kogălniceanu, Panduri - şi cei care mai sunt acolo vor veni tot aici”, spune Claudiu Dobrinescu, fost reprezentant al studenţilor în Senatul Universităţii Bucureşti.

În plus, studenţii spun că nu cred că se vor face reparaţii ale clădirilor şi acuză administraţia că face promisiuni an de an.

Studenţii intenţionează să protesteze şi în faţa clădirii Rectoratului Universităţii Bucureşti.

Lucrările de renovare a căminelor trebuie să înceapă spre sfârşitul lunii iulie, după cum spune Florin Ion, directorul Direcţiei de Cămine şi Cantine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri