Video Protest cu ștreanguri și o latrină în fața Ministerului Educației

Data publicării:
protest-ministerul-educatiei-streanguri-latrine-mihail-bumbes
Foto: Mihail Bumbeș/Facebook

Protest cu ștreanguri de gât și o toaletă improvizată în fața Ministerului Educației. Așa l-au așteptat mai mulți tineri pe ministrul interimar Daniel Breaz, care însă nu a venit să stea de vorbă cu ei, ci a trimis un secretar de stat să-i aducă înăuntru. Protestatarii au refuzat și au blocat strada timp de două ore. A fost modul lor de a atrage atenția asupra situației în care se află peste 1100 de școli din România, care încă au toalete în curte.

Protestatar: Scopul nostru e să transmitem acest mesaj, că ne dorim grupuri sanitare în toate școlile din România și toți copiii să aibă acces la educație și la sănătate, până la urmă.

Protestatar: 'Noul model de latrină, esența statului tip vitrină'. Asta înseamna că statul este indiferent față de acești copii din mediul rural. Este una dintre cele mai mari, din moment ce sunt copii din mediul rural care își riscă viața și sunt copii care au murit în latrină. Brusc, într-un și nici jumătate mai sunt 1.180, din care 600, sau 800, sunt prinse într-un program... au făcut din pix... au mai apărut doar 300 de astfel de latrine, ceea ce nu e adevărat.

Reporter: Ce sunteti dispuși să faceți? Intrați la negocieri?

Protestatar: Exclus să intrăm în minister, dacă domnul ministru dorește să vină să stea de vorbă cu noi îl așteptăm aici.

Daniel Breaz: Bună ziua, vă aștept sus, am înțeles că vreți să discutați doar cu mine și vă aștept în 5 minute să urcați.

Protestatar: Cu drag, luăm aici un scaun ca să nu blocați dumneavoastră circulația, o blocăm noi.

Daniel Breaz: Nu! Vă aștept sus în birou, dacă vreți să veniți.

Protestatar: Pe tonul ăsta autoritar nu merge cu noi. Ați distrus Ministerul Culturii, ați trecut și la Ministerul Educației. Mulțumim!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri