Protestul profesorilor de la Colegiul Tehnic de Vest din Timișoara. Ei vor fi obligați să achite chiria clădirii din propriul buzunar

Data publicării:
timisoara-2

Actualizare 13.34. Prețul plătit de dascăli pentru păstrarea actualului sediu e unul foarte mare. Primarul le-a pus în vedere să plătească din propriile buzunare chiria pentru clădire și cheltuielile. Chiria este 500.000 de lei pe an. Profesorii ar trebui să plătească și chiria pentru Liceul de arte plastice din Timișoara, care ar fi trebuit să se mute în locul Colegiului. Dascălii sunt extrem de nemulțumiți, au decis să rămână baricadați în școală. 

Actualizare 11.35. A doua rundă de negocieri s-a încheiat. Primarul le-a spus profesorilor că dacă nu aplică hotărârea Consiliului local, va începe să facă plângeri penale. A mai spus că jandarmii vor lua materialele și echipamentele din colegiu și le vor muta în noul sediu. A apărut însă o nouă soluție. Se vorbește despre mutarea activității la Școala nr 12, clădire aflată la o stradă distanță de actualul sediu al colegiului. 

_____________

Protestul a început ieri.

În sediul Colegiului Tehnic de Vest află o bună poarte dintre dascăli și reprezentanți ai poliției și ai Inspectoratului școlar. Se încearcă o nouă rundă de negocieri.

Dascălii spun că noul sediul în care ar urma să se mute nu este adecvat desfășurării activității, acolo nu sunt ateliere, laboratoare. În plus, în școala pe care o reprezintă învață mulți elevi navetiști. În actualul sediu ei pot ajunge mai ușor, pentru că este aproape de gară. În noul sediu le-ar fi mult mai greu să ajungă.

Reprezentanții municipalității spun însă că prin mutare s-ar face o economie substanțială la bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri