Pudoarea care îmbolnăvește. Campaniile de educație sexuală, blocate de părinți

Data publicării:
educatie sexuala

Copiii sunt prea mici pentru orele de educaţie sexuală, le-au transmis unii părinţi directorilor de şcoli. Alţii şi-au motivat refuzul invocând motive religioase.

Specialiştii în prevenirea bolilor cu transmitere sexuală spun însă că această practică poate fi extrem de păguboasă pe termen lung. În condiţiile în care statisticile arată că tinerii îşi încep viaţa sexuală mai repede decât în urmă cu 10 ani, riscul de îmbolnăvire a crescut şi el.

„Aş avea rezerve din punct de vedere religios. Adică părintele ar trebui să explice copilului, mai ales chestii legate de viaţa sexuală”, spune mama unui adolescent.

Să găsească cea mai bună soluţie. Fetele separat, fiindcă sunt alte probleme, intră în pubertate şi băieţii mai târziu”, crede un alt părinte.

Experţii internaţionali în tratarea maladiilor cu transmitere sexuală spun că, în ultimii ani, a crescut şi rezistenţa acestor boli la tratarea cu antibiotice. În România erau înregistraţi, la sfârsitul anului 2013, peste 12.220 de pacienţi infectaţi cu HIV.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri