R. Pricopie: Inconsecvența legislativă, marea problemă a învățământului preuniversitar

Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb-2

Întrebat care este cea mai mare problemă a sistemului de învățământ preunieversitar, ministrul Educației a indicat inconsecvența legislativă, dar și cea de politici publice.

„Problema cea mai mare – și v-o spun după 17 ani de muncă în acest sector, o bună parte din acești ani chiar în Ministerul Educației, a fost inconsecvența legislativă și nu doar legislativă, ci și de politici publice. Am adoptat la un moment dat anumite politici, n-am avut răbdare să cântărim, să vedem dacă suntem pe direcția cea bună, să facem calibrări. De multe ori a venit un alt ministru și a spus: Nu, nu facem așa, facem invers”, a declarat ministrul Educației, la Digi24.

„Or, eu cred că acest lucru trebuie să îl avem în vedere și eu, motiv pentru care eu, ca ministru, încerc să continui tot ceea ce este bun în sistem, iar în momentul în care aduc un lucru nou, să fie foarte bine argumentat, și nu pentru că vrea ministerul sau pentru că vrea ministru”, a spus ministrul Educației.

 „Raport de ţară” continuă la Digi24 cu o nouă campanie dedicată sistemului de învăţământ din România.

Timp de cinci zile, Digi24 încearcă să îi convingă pe telespectatori că toţi sunt „Responsabili cu educația”. Este o campanie de conștientizare a comunităţii, o modalitate de a evidenţia soluțiile pe care comunitatea le poate găsi unor probleme pe care sistemul de stat eşuează să le rezolve.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri