R. Pricopie nu mai vrea directori de şcoli numiţi politic, dar începând din noiembrie

Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb-2

Ministrul Educaţiei a spus, la dezbaterea cu tema „Aplicarea Strategiei de guvernare în educaţie a USL - o şansă pentru salvarea şcolii româneşti!”, organizată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), că politizarea este, din punctul său de vedere, boala cea mai gravă a sistemului.

„Ca ministru, o combat. În primele zile din luna ianuarie, vedeam că sunt schimbaţi directori de şcoli şi m-am întrebat de ce. Am cerut să-mi explice motivul educaţional pentru care sunt schimbaţi şi, din acel moment, nu s-au mai schimbat directori. Acest semnal trebuie trimis până la nivel de şcoală. Vom face concursuri pentru ocuparea posturilor de directori, dar nu cred că e fezabil să facem acest lucru până în noiembrie, pentru că, altfel, ne-am ocupa numai de de asta. Trebuie să facem acest lucru gradual, cred că într-un interval de un an, un an şi jumătate”, a explicat ministrul.

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu a precizat, cu acelaşi prilej, că din 2008 nu s-au mai organizat concursuri pentru ocuparea posturilor de inspectori, directori şi directori adjuncţi.

„Majoritatea persoanelor cu răspundere managerială din sistemul de educaţie sunt numite în prezent cu delegaţie. Consiliile de administraţie funcţionează ilegal, unele conform Legii 84/1995 - abrogată, altele sunt constituite conform Legii 1/2010 - fără metodologie de funcţionare aprobată de MEN”, a mai spus liderul sindical, citat de Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri