Sari la conținut

Răzvan Cotovelea: Elevii din clasa a III-a vor învăţa de pe tablete din martie 2015

"Fără nicio discriminare, toţi cei aproximativ 220.000 de elevi din clasa a III-a vor primi tablelete în luna martie 2015. Valoarea estimativă a licitaţiei se situează în jurul a 20 milioane de euro, 85% din bani urmând să fie acoperiţi din fonduri europene", a spus Cotovelea, prezent la lansarea Strategiei Naţionale privind Agenda Digitală pentru România 2020, notează Mediafax.

El a adăugat că elevii din clasele a II-a şi a IV-a vor primi tabletele spre finele primului semestru din 2015. "Pentru fiecare clasa, valoarea licitaţiei se ridică la circa 20 milioane de euro. Practic, pentru clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, necesarul de tablete se ridică la 500.000 de unităţi", a spus ministrul.

EXPERIMENT Digi24. Manualele digitale pică testul tabletei

Pe de altă parte, manualele digitale nu au trecut proba tabletei. Digi24 le-a supus testului esenţial, cel al lecturii. Astfel, în cazul unora au fost detectate defecţiuni pentru buna funcţionare a învăţământului digital. Dezvinovăţirile oficiale de la Bucureşti nu se aud în restul României, unde elevii, în majoritate, sunt lipsiţi de tablete.

Remus Pricopie vrea manuale digitale şi pentru clasele a III-a și a IV-a, din 2015