Remus Pricopie: Sesiunea specială de bacalaureat pentru candidaţii nepromovaţi, doar dacă va fi necesar

Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb-1

Nu sunt schimbări privind bacalaureatul, nu sunt schimbări legate de evaluarea naţională. La admiterea în liceu, menţinem procentele de 75% şi 25% (ponderea mediei de la evaluare, respectiv a celei din gimnaziu, la calcularea mediei de admitere - n.r.). Am făcut această corecţie anul trecut, nu cred că se pune problema ca acum să se mai facă vreo schimbare. Bacalaureatul îşi păstrează structura, pot fi mici schimbări în metodologia de organizare, dar care nu vizează elevii, ci care vizează mici calibrări din lecţiile învăţate din 2013. Sau, spre exemplu, am introdus anul acesta acea declaraţie pe care directorul unităţii de învăţământ şi informaticianul care afişează rezultatele trebuie să o dea. Declaraţie pe proprie răspundere că rezultatele afişate sunt cele din calculator şi sunt cele de pe note”, a spus Remus Pricopie, pentru Mediafax.

Legat de cea de-a treia sesiune de bacalaureat, care a generat opinii pro şi contra, Remus Pricopie a ţinut să precizeze că va fi organizată, aşa cum prevede şi legea, „numai în situaţii speciale”.

„Nu vom avea a treia sesiune de bacalaureat în această metodologie, pentru că nici nu ai cum să o pui. Legea precizează foarte clar: numai în situaţii speciale. Ori eu nu pot să o introduc într-o metodologie care vizează sesiunile ordinare, adică cele două sesiuni şi să vizeze şi cazul special. Este un instrument pe care Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să îl aibă la dispoziţie”, a explicat Pricopie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri