Replica Universităţii de Medicină din Cluj după ce şi-a văzut renumele tăvălit în presa franceză

Data publicării:
UMF cluj

Prestigioasa şcoală de medicină clujeană îşi vede renumele tăvălit în presa franceză. Postul France 2 susţine că pregătirea de care au parte studenţii străini care învaţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj este sub standardele franceze şi lasă de dorit. Pro-rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca răspunde acuzaţiilor din presa franceză.

Conf. Dr. Valentin Cernea, prorector UMF Cluj-Napoca: „Există o sumă de experiențe pozitive cu absolvenții noștri care lucrează în Franța, în multe alte spitale din Europa. Noi, știți, chiar ne plângem că pierdem foarte, foarte mulți absolvenți de la Medicină. Evident că acest proces nu ar putea avea loc dacă calitatea profesională a acestora nu ar fi cea pe care o așteaptă angajatorii din țările respective”.

La rândul lor, studenţii francezi care învaţă la UMF sunt mulţumiţi de şcoala pe care o fac în România.

Regis Ojeil, reprezentantul Studenților Mediciniști Francezi din Cluj: „Ne-am focusat pe acești șase studenți, dar nu vorbim despre toți ceilalți studenți, care au un nivel bun Este o diferență mare între cele două sisteme. Așa că atunci când vin din România trebuie să se adapteze, să își acorde un anumit timp”.

„Cred că este o universitate foarte bună. Eu am făcut un an în Franța și când am venit aici să fac din nou primul an aveam aceleași subiecte”, spune o studentă din Franţa.

„Nu e mai ușor, e diferit. Pentru mine cursurile sunt mai bune decât cele din Franța pentru că facem mai multă practică”, adaugă un coleg francez.

În fiecare an, toţi cei care profesează medicina în Franţa sunt nevoiţi să treacă printr-un concurs. Testul are momentan rol de evaluare, dar Ordinul Francez al Medicilor se gândesc să îl facă eliminatoriu, ca absolvenţii care nu ştiu medicină să nu poată profesa. În ultimii ani, mai puţin de 10% dintre cei care au studiat în afara Franţei au obţinut măcar rezultate medii la acest examen. Ministrul francez al Sănătăţii a refuzat să facă orice comentariu despre conţinutul reportajului France 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri