Rock-ul nu sună bine la religie

Data publicării:
ora de religie elevi care se roaga

Actorul Adrian Văncică a semnalat în urmă cu câteva zile, pe Facebook, situaţia în care a fost pus nepotul său, elev la liceul Tudor Vianu, din Bucureşti, la ora de religie, când i-a fost dat un test.

Adrian Văncică, actor: Testul a avut două întrebări limpezi ca apa de izvor. CE CREDEŢI CĂ AR FI FĂCUT FECIOARA MARIA DACĂ AR FI FOST INVITATĂ ÎN CLUB COLECTIV? şi Ce credeţi CĂ AR FI FĂCUT FECIOARA MARIA DACĂ AR FI FOST INVITATĂ LA UN MARŞ ÎMPOTRIVA GUVERNULUI? Nu e OK. Nu sunt în regulă întrebările astea. Nu poţi să te duci pe latura asta religioasă după o astfel de tragedie.

Cazul nu este, însă, unul izolat. Mai mulţi elevi din Capitală s-au plâns în ultima perioadă de reacţiile profesorilor de religie faţă de tragedia de pe 30 octombrie, din clubul Colectiv. La liceul A.D.Xenopol, din Capitală, spre exemplu, elevii au primit de la profesorul de religie diverse materiale menite să-i instige împotriva muzicii rock. Textele au devenit publice după ce un blogger le-a postat pe pagina sa de facebook. In scurt timp, informaţia a ajuns şi la Inspectoratul şcolar din Bucureşti.

Marian Banu, Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Avem Rolling Stones, avem Deep Purple... este muzica anilor noştri şi cred că fiecare are dreptul să asculte muzica pe care doreşte. Muzica rock este muzica generaţiei actuale. Beatles m-a format. John Lennon! Ce treabă are? E muzica noastră şi a părinţilor noştri. Beatles a revoluţionat muzica în anii 60, a fost o revoluţie în muzică şi dacă domnii profesori de religie n-o cunosc ar trebui să mai pună mâna pe carte. Beatles a revoluţionat întreaga muzică şi a fost o muzică a unei întregi generaţii.

Toma Pătraşcu, Asociaţia Secular Umanistă din România: Muzica ne îndreaptă spre nivelul cel mai de jos al decăderii umane. Acestea l-au determinat pe celebrul John Lennon până a exclama: „Creştinismul e pe moarte, se topeşte”. Este un citat din manualul de clasa a IX-a.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri