Sari la conținut

Româncă, printre profesorii de top ai lumii

 

Cu umor, creativitate şi multă voie-bună, profesoara Manuela Prajea i-a făcut pe elevii Colegiului Naţional „Traian" din Drobeta Turnu-Severin să se îndrăgostească de... matematică. Copiii vin la cursuri cu zâmbetul pe buze, merg la concursuri şi trag tare din respect faţă de dascălul lor.

Manuela Prajea, profesor de matematica: „Copiii iubesc întâi omul, ei întâlnesc întâi omul, și apoi de dragul omului învață, nu de dragul disciplinei în sine.”

Andrei Moraru, elev: „Pentru mulți oameni, matematica nu este chiar cea mai interesantă materie, poate fi uneori chiar plictisitoare. Dar doamna reușește cumva să o facă mai interesantă. Mai distractivă. Mai interactivă. ”

Iulia Mitrache, elev: „Îmi place în mod deosebit de doamna profesor întrucât face fiecare ora de matematică sa fie o bucurie.”

Eforturile profesoarei nu au rămas neobservate peste hotare. Manuela Prajea a fost inclusă în lista primilor 50 de candidaţi pentru premiul „Global Teacher" 2016, supranumit şi „Premiul Nobel pentru profesori". Suma pusă la bătaie este uriaşă: un milion de dolari.

Manuela Prajea, profesor de matematica: „Este un premiu care se acorda excelenței în educație unui profesor care prin activitatea sa a reușit să schimbe ceva în societate.”

Elevii sunt cei mai mari suporteri ai Manuelei Prajea.

Aflaţi povestea unui dascăl excepţional, duminică-astăzi, de la 17:30, la emisiunea Bonton.