Sari la conținut
News Alert

România, 4 medalii de aur şi 2 medalii de argint la Balcaniada de matematică

România a obţinut cele mai multe medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică. Echipa ţării noastre a câştigat patru medalii de aur şi două de argint, la concursul care a avut loc în Serbia.

Elevii români au fost mai buni decât cei din ţări precum Italia, Marea Britanie,Turcia sau Grecia.

Patru ore şi 30 de minute au durat probele, timp în care echipa României, formată din liceeni, a avut de rezolvat patru probleme de geometrie şi algebră.

A fost a 35-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2018), o competiţie anuală la care participă până la șase elevi din fiecare țară, cu vârsta până în douăzeci de ani.

La BMO 2018 au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (țări invitate).

În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1 cu patru medalii de aur și două de argint:

  • Medalii de aur cu punctaj maxim absolut: Edis Memiș de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, Ciprian-Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București, Mihnea-Gabriel Doica de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Leon-Roland Bălan-Tribus de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

  • Medalii de argint: Ioan-Andrei Nicolae de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Sergiu-Ionuţ Novac de la Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara și profesor Marius Perianu de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina.

Citiți și:

Cât muncesc cele mai bune eleve la matematică din România

Ce trebuie să faci când copilului tău nu-i place matematica

Culegerea de matematică a unei profesoare din Constanța a devenit bestseller internațional