Rovana Plumb, ministru interimar al Educației

Data actualizării: Data publicării:
plumb

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Rovanei Plumb în funcția de ministru interimar al Educației.

171012_rovana plumb PSD_CEX_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 2 octombrie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Valentin Popa, ministrul educației naționale;

Decret pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru interimar al educației naționale”, se arată într-un comunicat al Adiminstrației Prezidențiale.

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, măsură cerută de UDMR şi care a dus la demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa.

Prin OUG aprobată joi s-a stabilit că predarea limbii române în învăţământul primar la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale se va face de către cadrele didactice de la clasele respective.

UDMR a transmis, după adoptarea OUG, că prin anularea articolului referitor la predarea limbii române Guvernul a acceptat argumentele copiilor, părinţilor maghiari, cadrelor didactice şi ale UDMR şi a înţeles că măsura instituită de ministrul Educaţiei a fost neîntemeiată şi inadecvată din punct de vedere profesional.

Valentin Popa a spus că a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei pentru că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a Ordonanţei, afirmând că aceasta are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev şi că toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri