Salonul de spital, transformat în sală de clasă

Data publicării:
copii scoala spital

Alexandra are 13 ani şi este internată la Institutul Fundeni din Capitală de peste opt luni de zile, după ce a fost diagnosticată cu o boală gravă. De atunci, salonul a fost pentru ea şi sală de clasă, lucru care a ajutat-o să uite de suferinţă.

Cei care predau copiilor din Secţia de Oncologie sunt voluntarii Asociaţiei PAVEL. După numeroase demersuri, au reuşit să obţină din partea Inspectoratului Şcolar Bucureşti recunoaşterea Fotinica Glica, profesor voluntar: „Copilul trebuie să fie preluat din momentul în care a fost diagnosticat, indiferent că stă o săptămână şi trei acasă. Copilul acela nu mai poate frecventa şcoala”.

Autorităţile se arată receptive la aceste propuneri de schimbare a Legii Educaţiei, dar deocamdată, pot să ofere doar promisiuni.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice: „Sunt convins că voi găsi înţelegere la nivelul Guvernului, pentru a iniţia această schimbare legislativă, într-un timp foarte scurt. Am promis acestor copii că voi reveni până la sărbătoarea Crăciunului şi voi face acest lucru”.

Peste 500 de copii din România sunt diagnosticaţi anual cu cancer. 60% dintre ei ajung la cele două spitale de specialitate din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri