Scandal la BAC. R. Pricopie: Proba la română nu se anulează. Lucrările nu ar fi fost viciate

Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb-1

„La Bolintineanu au fost 256 de elevi. Din comunicarea cu Procuratura, nu există indicii că acele lucrări ar fi fost viciate. Lucrările nici nu au fost ridicate de Procuratură. E vorba de un mecanism făcut după încheierea probelor”, a declarat Remus Pricopie, ministrul Educației.

Acesta a mai afirmat că lucrările nu au fost încă ridicate de către anchetatori, fiind încă în faza procedurala de verificare. Potrivit acestuia, Parchetul va comunica în această după-amiază mai multe informații, urmând ca Ministerul Educației să decidă dacă toți elevii vor susține mâine proba la matematică.  

Din informațiile furnizate de Remus Pricopie, 93 de elevi au fost eliminați, la nivel național, din examenul de Bacalaureat: 21 din Constanța, 19 din București și șapte la Dolj.

Pentru proba la matematică a fost înființată o comisie nouă pentru Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Capitală, acolo unde cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat.

Directoarea liceului a fost reţinută pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență.

Citiți și:

10.000 de lei, mită la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”. Suma ar fi fost găsită la profesori

Bacalaureat cu suspiciuni de fraudă. Directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu a fost reținută

E.Andronescu, despre schimbarea comisiei la liceul Bolintineanu: Măsura este potrivită

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri