Scandal la şcoală. Profesoară acuzată că îşi terorizează elevii

Data publicării:
profa

O profesoară din Gorj este cercetată disciplinar şi trebuie să prezinte o dovadă medicală că este aptă să predea. Toate acestea după ce zeci de părinţi au depus reclamaţii, unii chiar la poliţie. Oamenii spun că dascălul îşi terorizează elevii şi că, în timpul orelor, cântă în loc să predea Limba Română. Profesoara spune că toate acuzaţiile sunt false.

-Să aşteaptă izbânda...

Este atmosfera din sala de clasă, la ora de limba română. În loc să înveţe gramatică sau literatură, elevii sunt puşi să filmeze dascălul în timp ce cântă. Asta în cazurile fericite.

Părinte: Ţipă, cântă, are comportamentul pe care îl are. Aduce reviste la şcoală. Cu coperţi cu bărbaţi şi femei dezbrăcate.

Părinte: Are un comportament foarte ciudat. Plus că nu face nimic cu copiii, nimic, nimic.

Elena are doi băieţi la şcoala din comună. Cel mic, elev în clasa a VI-a, susţine că ar fi fost lovit de profesoară.

Părinte: L-a luat de după cap, l-a lovit de bancă. Ea a spus că nu e adevărat. Am depus plângere şi la Poliţie.

Din cauza profesoarei, mulţi copii refuză să mai meargă la şcoală. Ca urmare a zecilor de sesizări depuse la direcţiune, dascălul este acum cercetat disciplinar.

Ionel Oană, directorul şcolii: Într-una din zile, a scos din geantă un ciocan de dimensiuni 20-25 de cm şi le-a arătat copiilor. Toată lumea este alarmată.

În replică, profesoara susţine că acuzaţiile care i se aduc sunt... nefondate.

Iulia Rădulescu, profesoara reclamată: Copilaşii nu înţeleg. Pentru ei, pare nefiresc. Era un ciocănel mic de bătut cuie pentru un panou.

Cât despre filmările cu telefonul, cerute elevilor la clasă...

Iulia Rădulescu, profesoara reclamată: În pauză s-a întâmplat acest lucru, iar în timpul orei s-a cântat numai "Limba noastră".

Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj: N-aş vrea să formulez un punct de vedere legat de starea dumneaei. În ceea ce priveşte activitatea didactică, am acordat calificativul nesatisfăcător.

Pentru a putea rămâne la catedră, profesoara trebuie să prezinte, zilele acestea, un document medical care să ateste că este aptă să profeseze. În caz contrar, contractul de muncă îi va fi desfăcut. La Şcoala Gimnazială din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, învaţă în total 300 de elevi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri