Scandal la trei licee din Brașov. Elevii cu medii sub 8, obligați să se mute la alte școli

Data publicării:
180910_PACHET_SCOALA_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Scandal la trei licee din Braşov. Elevii care la sfârşit de an nu obţin minimum media 8 vor fi obligaţi să se mute la alte şcoli. Prevederile apar în regulamentele şcolare şi au fost contestate de elevi şi părinţi.

Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național „Dr. Ioan Meșota” și Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil" au stabilit în acest an, prin regulamentele de ordine interioară continuarea studiilor acestora de rezultate bune la învățătură. La Colegiul Național Andrei Șaguna, de exemplu, regulamentul spune că "elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50, mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00, sau media generală la purtare de minimum 9.50, sunt declaraţi necorespunzători cu standardele şcolare asumate prin contractul educaţional semnat de părinte în momentul înscrierii la Colegiul Naţional „Andrei Șaguna" şi, în consecinţă, nu vor mai frecventa cursurile colegiului, fiind obligaţi să se transfere, pentru anul şcolar următor, la alte şcoli.

Asociațiile de elevi din România condamnă ferm neglijența Inspectoratului Școlar Județean Brașov și a directorilor unităților de învățământ, fiind solidare cu elevii din județul Brașov.

Asociațiile de elevi solicită public Ministerului Educației Naționale să trimită corpul de control pentru cercetarea ISJ Brașov și a celor trei licee implicate. Totodată, solicită Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov să dispună începerea cercetărilor inspectorului școlar general pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri