Scandal pentru liceu. Primarul vrea să-l desființeze, prefectura a blocat decizia

Data publicării:
rosia jiu farcasesti

Liceul din Fărcăşeşti a fost înfiinţat acum 15 ani. Are în subordine şi o şcoală generală şi un total de 400 de elevi la cele două specializări, de protecţia mediului şi administraţie. Inspectoratul Şcolar din Gorj vrea ca o a doua şcoală generală din comună să treacă în subordinea liceului, pentru că nu mai are suficienţi elevi ca funcţioneze independent. Primarul nu este de acord şi spune că liceul este inutil iar cele două şcoli s-ar putea comasa.

Dănuţ Bălu, primar Fărcășești: Nu poţi să înfiinţezi o clasă, adică faci o specializare, unde după ce termină liceul unde se angajează?

Consiliul Local a aprobat deja o hotărâre prin care liceul este desfiinţat şi pe care prefectura o consideră ilegală.

Sorin Arjoca, subprefect Gorj: Hotărârea Consiliului Local s-a emis cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că era necesar un aviz de la Inspectoratul Şcolar, în acest context am luat măsura revocării, nu s-a revocat şi atunci am atacat în instanţă.

Dorina Popescu, inspector general adjunct ISJ Gorj: Este inadmisibil pentru că nu este înfiinţat de autorităţile locale, este înfiinţat de Ministerul Educaţiei, prin ordin, iar conform legii, cel care l-a înfiinţat poate să îl şi desfiinţeze.

Dacă s-ar desfiinţa, cel mai apropiat este liceul din oraş, dar după cum ştiu nu sunt locuri, şi nu ştiu Bălteni, Târgu Jiu, mult mai departe.

Foarte urât din partea domnului primar. Noi suntem aici de la grădiniţă şi am optat pentru acest liceu şi nu înţeleg de ce această dorinţă”, spun elevii.

Directorul liceului nu înţelege decizia autorităţilor locale, cu atât mai mult cu cât din bugetul instituţiei sunt plătite şi salariile profesorilor de la cele două şcoli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri