Scandal între profesorii a două licee din Craiova

Data actualizării: Data publicării:
scandal liceu craiova 2

O clădire din Craiova este motivul unui scandal public între profesorii a două licee din oraş. A fost nevoie de intervenţia poliţiei, marți seară, după ce dascălii unui liceu au încercat să-i oprească pe ceilalţi să intre în instituția școlară. Fuseseră implicaţi şi angajaţii unei firme de pază, care au fost însă depăşiţi de situaţie.

Scandalul a început încă din luna mai, când cei din conducerea coegiului Ștefan Odobleja din Craiova au aflat că ar urma să le fie retras dreptul de administrare a uneia dintre clădirile în care își desfășoară activitatea 23 de clase și 700 de elevi.

Tot atunci au aflat că urmează ca aici să fie mutat Liceul Voltaire, o unitate școlară înființată sub egida Universității din Craiova.

De atunci, reprezentanții Colegiului Ștefan Odobleja spun au încercat să poarte mai multe negocieri cu autoritățile și să explice că nu se pot dispensa de corpul de clădire, ce reprezintă mărul discordiei.

Negocierile au eșuat, iar profesorii de la Voltaire au venit aseară să își preia noul sediu, moment în care a izbucnit scandalul. A fost nevoie de intervenția poliției locale pentru a calma spiritele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri