„Școala altfel”, cu militari americani la Deveselu

Data publicării:
deveseluolt

Rhonda Black a venit la Deveselu în septembrie. Îi este dor de casă, dar cel mai greu i-a fost duminica trecută, când nu a fost alături de familie de Paşte. Ospitalitatea copiilor români a făcut-o să mai uite că este la peste 8.000 de kilometri distanţă de cei dragi.

Aceşti copii sunt drăguţi, adorabili şi foarte primitori! Este o binecuvântare să vii aici şi să ai oportunitatea să petreci Paştele în România”, a spus Rhonda Black, militar de la baza Deveselu.

Alături de Rhonda, alţi cinci militari au fost curioşi să-i cunoască pe copiii care învaţă la Şcoala din Deveselu.

Copiii au fost la fel de încântaţi să-i cunoască pe soldaţii americanii. „Am colorat, le-am oferit felicitări”, a spus o elevă. „Am discutat cu ei, am vorbit despre tradițiile din țara noastră și din țara lor”, a povestit un elev.

Guvernul Statelor Unite a investit peste 800.000 de dolari în modernizarea Şcolii Generale din Deveselu şi pentru construirea unei grădiniţe. Lucrările au început anul trecut şi se vor încheia în această vară.

Este un lucru extraordinar! Nu stiu dacă am fi reușit nici în 5-6 ani să facem cu banii din comunitatea locală acest lucru”, a spus Ramona Urâtu, directoarea Şcolii din Deveselu.

Lucrările la Baza Militară din judeţul Olt au început în 2013 şi au costat statul american aproape 400 de milioane de dolari. Scutul antirachetă va fi operaţional la finalul acestui an.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri