Școala fără uși. O primărie din Iași a plătit 650.000 de lei pentru o clădire care nu poate fi folosită

Data publicării:
scoala fara usi

Pentru că vechea şcoală din comuna Stolniceni Prăjescu era prea veche, autorităţile au decis că e nevoie de una nouă. Au scos din buget 650.000 de lei. Banii s-au dus pe 5 săli de clasă fără uşi.

Elevii şi cadrele didactice care vor preda aici trebuie să aibă o condiţie fizică bună pentru că singurele căi de acces în aceste săli de clasă sunt ferestrele.

Culmea este că primăria din comună habar nu are pe ce a dat banii.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Miron Gheorghe, viceprimarul comunei Stolniceni Prăjescu: Are geam şi nu are uşă de intrat în cameră?

Reporter: Exact.

Miron Gheorghe: Nu ştiu ce aţi văzut, nu cred, nu pot să îmi închipui ce spuneţi dumneavoastră. Reporter: Sunt patru pereţi şi pe un perete este un geam, atât.

Miron Gheorghe: Dar ce, e cameră mortuară? Nu ştiu ce aţi văzut dumneavoastră.

Miron Gheorghe: Nu cred, domnule. Cum să fie sală de clasă fără uşă de intrat pentru elevi?

Localnicii fac glume pe seama clădirii.

„Exact ca Moş Crăciun, pe horn ar trebui să intre copiii”, spune o femeie.

Conducerea şcolii încearcă să-şi păstreze optimismul şi visează la momentul când elevii vor putea trece pragul sălilor de curs.

Am vorbit cu constructorul, uşile de acces se vor face, se vor executa spre finalizare. Vor sparge pereţii actuali şi vor face uşi de acces, sigur”, spune Ovidiu Olaru, directorul Şcolii Generale din Brăteşti.

Dar ca să-şi repare greşeală, constructorii cer alţi bani, spune directorul şcolii. Este vorba despre 250.000 de lei. Reprezentanţii firmei de construcţii spun că nu-şi amintesc de această lucrare, deşi clădirile fără uşi nu sunt tocmai un proiect obişnuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri