Școală renovată de părinți, pentru că primăria susținea că nu sunt bani

Data publicării:
scoala-2

Școala din localitatea Siminoc arăta deplorabil cu o săptămână înainte să sune din nou clopoţelul. Tencuiala căzuse de pe pereţi, iar tavanul fals era găurit. Părinţii au făcut nenumărate sesizări la primărie, dar tot timpul răspunsul a fost acelaşi: nu sunt bani. Sătui de scuze, oamenii au început chiar ei să renoveze şcoala. Au curaţat şi au văruit pereţii. Au reparat băncile vechi şi şubrede din clase şi chiar au curăţat hornurile sobelor.

Printre părinţii care şi-au luat o zi liberă de la serviciu pentru a renova şcoala este şi Cristian Cârtog. Are doi copii care învaţă aici: un băiat, elev în clasa a VIII-a şi o fată, în clasa a V-a.

„Primarul ar trebui să vină aici. De el depinde tot. Nu să-şi facă vacanţele pe unde şi le face, să vină aici”, spune părintele.

Alături de el, alte 14 mame ale elevilor au ajutat, fiecare cum a putut.

După ce părinţii s-au mobilizat, a găsit şi primăria fonduri pentru renovare.

„La şcoala numărul 2 avem echipa care lucrează. Într-un timp foarte scurt va termina lucrarea acolo şi va merge la şcoala din Siminoc”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei Murfatlar.

„Curăţenia se va finaliza cel târziu mâine, în jurul prânzului”, a declarat Ene Ulgean, directorul şcolii.

În şcoala din Siminoc învaţă 160 de copii şi, potrivit părinţilor, materialele cumpărate de învăţătoare au fost plătite din fondul şcolii, adică tot banii lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri