„Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor”. Ce-i răspunde Ecaterina Andronescu lui Selly

Data publicării:
selly fb

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a comentat, la Digi24, probleme semnalate de elevi și de părinți în ceea ce privește sistemul de educație. A fost întrebată și în legătură cu o afirmație a vloggerului Selly, care a spus că elevii nu învață la școală cum funcționează instituțiile statului sau cum își pot deschide o afacere.

„Cred că a terminat școala mai demult, pentru că avem o disciplină care se parcurge mai mulți ani de zile și care într-un fel este educația civică, în care elevul învață despre instituții, despre ce fac acele instituții”, a spus Ecaterina Andronescu la Jurnalul de Seară.

„Încrederea în școală și din ce trebuie să facă elevul la școală rezultă și din unde așezăm noi pe cel școlit. Mai avem noi respect față de cel școlit în raport cu cel care nu s-a uitat cu ochii larg deschiși la școală? Îi apreciem conform pregătirii și efortului pe care l-a depus fiecare pentru pregătirea respectivă? Lucrul acesta ar trebui să nu-l uităm”, a continuat ea.

Într-un interviu pentru stirileprotv.ro, Selly spunea recent că școala nu îi pregătește pe tineri pentru viitor.

„Școala nu te învață acest real life knowledge, nu te învață ce e o ordonanță de urgență, nu te învață toate cuvintele pe care le auzi la televizor. E normal ca tinerii să fie deconectați de spațiul socio-politic pentru că ei nu au experiență. Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. Nu îți oferă cunoștința de astăzi, actualitatea. Eu vreau să ies din școală și vreau să știu cum funcționează instituțiile statului în România, cum îmi înființez o afacere, real life knowledge”, a spus el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri