Școală terorizată de un elev de 11 ani

Data publicării:
scoala

„Copiii noștri nu sunt în siguranță în școală. E normal să fim aici lângă ei? Fiica mea nu iese din clasă în pauze din cauza acestui copil”, se plânge un părinte.

O şcoală întreagă nu are linişte din cauza unui elev de 11 ani din Baia Mare, spun părinţii revoltaţi că nu îşi mai pot trimite copiii la ore.

„Își aruncă cărțile pe jos, îi scuipă, îi înjură în timpul orelor, le arată semne obscene. Doamna învățătoare, în urmă cu două sau trei săptămâni, și-a dat demisia datorită situației create la clasă”, spune Florin Rus, părinte.

„Un coleg de clasă a fost atât de tare bătut de acest copil încât s-a ajuns la medicul legist”, spune Ildiko Hetvary, bunica unui elev al școlii.

Elevul a fost mutat în luna ianuarie de la o altă școală din oraș, din cauza aceloraşi probleme. Conducerea unităţii spune că singura măsură pe care a putut să o ia a fost să îl trimită pe copil la consiliere psihologică. Legislația românească nu permite ca un elev din ciclul primar să fie exmatriculat.

Avem o comisie de la Minister care analizează, se studiază și se încearcă să luăm măsurile legale și cele mai bune măsuri pentru a mulțumi pe toată lumea”, declară Vasile Ienuțaș, directorul școlii.

„Atunci când un copil de vârsta lui își schimbă mediul, mai ales când vine vorba de școală, e important să se meargă la un specialist de prima dată, să i se explice copilului ce înseamnă atunci când își schimbă colegii, când își schimbă cadrele și este foarte important ca părinții să fie cei care îl susțin”, spune Cosmina Vidican, psiholog clinician.

Părinţii nu au vrut să discute cu reporterii Digi24. Situaţia a ajuns în atenția Poliţiei, Parchetului, dar şi a Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, care va demara o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri