Sari la conținut

Școli închise din cauza gerului. Ce se întâmplă cu probele de bacalaureat

Probele pentru evaluarea competenţelor în cadrul bacalaureatului care urmau să fie susţinute luni vor avea loc cel mai probabil miercuri. Anunțul făcut de inspectorul şcolar general București, Florin Lixandru, vine în urma deciziei anunţate de Primărie, de suspendare a cursurilor luni şi marţi.

„Mâine este prevăzută susţinerea unor probe de evaluare a competenţelor în cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii care nu s-au putut prezenta în cele două săptămâni anterioare de susţinere a examenelor. Aceste probe se vor decala şi cred că vor avea loc miercuri, cu acordul Ministerului Educaţiei”, a spus Florin Lixandru, în cadrul Comandamentului de iarnă de la Primăria Capitalei, relatează Agerpres.

Potrivit şefului ISMB, decizia privind suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ universitar aparţine acestora, întrucât beneficiază de autonomie universitară.

Luni şi marţi nu vor avea loc cursuri în grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat duminică primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Decizia a fost luată, în urma unei analize „extrem de responsabile”, împreună cu instituţiile de resort - Prefectura, ANM, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a precizat Firea.

Pe aceeași temă