Şcolile din sectorul 5 vor fi deschise vineri

Data publicării:
170911_cancelarie scoala_AN_SCOLAR_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Nu toate şcolile din Bucureşti rămân închise vineri. Primăria Sectorului 5 a decis să nu se conformeze hotărârii comunicate de primarul Gabriela Firea privind suspendarea cursurilor.

170911_cancelarie scoala_AN_SCOLAR_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHPTOS - Octav Ganea

"În contextul în care Primăria Municipiului București a decis suspendarea cursurilor în școli și grădinițe pentru vineri, 23 martie 2018, perioadă în care, conform avertizărilor meteorologice, se vor înregistra căderi masive de precipitații sub formă de ninsoare și intensificări de vânt, Primarul Sectorului 5Daniel Florea, a solicitat identificarea de soluții, pentru a veni în sprijinul părinților care nu au posibilitatea de a-i supraveghea pe cei mici în respectivul interval orar.

Astfel, în urma discuțiilor cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Sector 5 și cu directorii unităților de învățământ, având în vedere că efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, în școli și grădinițe, urmând să aibă program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte să-i găzduiască pe cei mici. Aceeași soluție a fost adoptată și la nivelul creșelor aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5. 

Procedural, părinții se vor adresa conducerii unităților de învățământ, completând o cerere în momentul în care își lasă copiii în grija cadrelor didactice.

Ca o noutate absolută, Primarul Daniel Florea a decis ca toți copiii angajaților instituției să poată petrece ziua de vineri la Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Sectorului 5, cu filme, glume, cântece și multă joacă în și cu zăpadă", a transmis Primăria sectorului 5, printr-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri