Șeful Poliției Botoșani propune: fără telefoane mobile în școli

Data actualizării: Data publicării:
Children Using Smartphones
Foto: Gulliver/GettyImages

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, propune conducerilor școlilor să interzică accesul elevilor cu telefoanele mobile în școli.

Children Using Smartphones
Foto: Gulliver/GettyImages

Comisarul șef a declarat, vineri, într-o ședință a Colegiului prefectural, că o astfel de măsură ar trebui impusă în toate unitățile de învățământ, în special în acele școli unde au fost înregistrate cazuri de furturi de telefoane mobile.

Șeful Poliției a prezentat o situație privind creșterea gradului de siguranță a elevilor în școli, subliniind că în incinta unităților școlare au fost înregistrate 18 cazuri de furt, în special telefoane mobile.

„Infracțiunile de furt privesc în special telefoane mobile, prejudiciile fiind mici și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor, pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei”, a afirmat Șerbănoiu, potrivit Agerpres.

El susține că, pentru evitarea unor astfel de infracțiuni, școlile ar trebui să insereze în regulamentele de ordine interioară „interdicția de deținere de către elevi a telefoanelor mobile sau a altor categorii de gadget-uri”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri