Sfaturi de la polițiști pentru copii și părinți

Data publicării:
copii bun

Cu o zi înainte de începerea scolii, Poliţia Română le reaminteşte părinţilor şi copiilor câteva reguli pe care trebuie să le ia în calcul pentru a fi în siguranţă, atât în timpul orelor, cât şi pe traseul de acasă până la şcoală şi înapoi. Zece mii de poliţişti şi jandarmi vor supraveghea, începând de mâine, toate şcolile şi grădiniţele din ţară.

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le dau poliţiştii e că părinţii trebuie să-şi înveţe copiii să nu se încreadă în necunoscuţi.

Ce să îi învăţaţi pe copii:

- să nu primească daruri de la persoane necunoscute
- să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră de lucru
- să circule numai pe trotuare
- să nu se joace pe carosabil

E la fel de important: traversăm strada doar pe zebră! În intersecţiile aglomerate, fiţi atenţi la semafor!

O altă regulă este să nu vă urcaţi cu ghiozdanele în spate în autobuz, deoarece puteţi fi prinşi între uşi. Și nu uitați, atunci cand când coborâți, nu treceți niciodată prin fața sau prin spatele mașinii.

Un alt sfat de care trebuie să ţineţi cont ca părinte e că o bună comunicare cu copilul dumneavoastră vă poate scuti de multe neplăceri.

De fiecare data cand se întoarce de la şcoală, copilul trebuie intrebat pe ce a cheltuiat banii de buzunar. De asemenea, dacă observați că vine acasă cu obiecte de valoare, cum ar fi un telefon mobil sau un ceas, trebuie neapăraţi să aflaţi provenienţa acestora.

Chiar din prima zi de şcoală, fiecare unitate de învăţământ din ţară va fi supravegheată de un poliţist. Omul în uniformă nu e acolo ca să-i sperie pe copii, ci ca să-i ajute.

Ne dorim ca pe parcursul întregului an, copiii să se obişnuiască cu prezenţa permanentă a poliţiştilor, să apeleze la ajutorul acestora ori de câte ori au nevoie şi să nu aibă reţinere în a face acest lucru”, spune Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei.

Oamenii legii le mai recomandă părinţilor să se intereseze permanent de situaţia şcolară a elevilor. Şi mai ales, să le cunoască prietenii şi familiile acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri