Sindicatele cer majorarea salariilor în educație de la 1 ianuarie

Data actualizării: Data publicării:
Profesori în fața unei școli.
Sindicatele cer majorarea salariilor în educație de la 1 ianuarie.

Sindicaliștii din învățământ sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare din sistem, situat în pătrimea inferioară a grilelor de salarizare. Aceștia au depus luni la guvern petiții semnate de peste 160.000 de salariați.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au depus luni la Guvern petiții semnate de 163.813 de salariați din învățământ.

Prin aceste semnături salariații își exprimă nemulțumirile față de nivelul de salarizare din sistem, situat în pătrimea inferioară a grilelor de salarizare.

„Aceste petiții sunt cadoul de Moș Nicolae din partea angajaților din învățământ pentru Guvernul României. Am ales această zi pentru a trage un semnal de alarmă față de salarizarea nemotivantă, care a generat exodul personalului calificat și a condus la îmbătrânirea corpului profesoral, transformând cariera didactică într-una neatractivă pentru tinerii cu vocație”, arată sindicaliștii.

Cele trei federații sindicale consideră că este momentul ca educația să fie în mod real o prioritate pentru politicieni

Aceștia cer majorarea salariilor în cel mai scurt timp și aplicarea integrală a Legii-cadru nr. 153/2017 pentru toți angajații din învățământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 și solicită ca, la stabilirea grilelor de salarizare pentru personalul din învățământ, principiul de bază să fie acela că salariul profesorului debutant trebuie să reprezinte o pătrime din indemnizația Președintelui României.

Cele trei federații sindicale consideră că este momentul ca educația să fie în mod real o prioritate pentru întreaga clasă politică, iar această prioritate să fie reflectată, în primul rând, de procentul din PIB alocat învățământului prin Legea bugetului de stat pe anul 2022.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri