Sindicatele din Educație, negocieri la Guvern pentru creșteri salariale 

Data publicării:
profesori elevi scoala liceu sursa foto digi24

ACTUALIZARE 12.30: Sindicaliștii din Educație au discutat mai bine de două ore cu reprezentanții Guvernului despre noua grilă de salarizare a bugetarilor. Ei au cerut ca majorările salariale să înceapă din cel târziu din luna ianuarie. De asemenea, au cerut ca în ianuarie să crească salariile cu 5 % și în august 2017 să mai fie o creștere de 5 %. 

Sindicaliștii au cerut Guvernului să corecteze mai rapid problemele din grila de salarizare, deoarece, spun ei, după creșterea salariului minim din luna mari au apărut diferențe importante.

De asemenea, sindicaliștii au precizat că urmează o nouă rundă de negocieri joi și dacă până atunci Guvernul nu are o soluție acceptabilă pe 1 iunie 15.000 de profesori vor ieși în stradă. 

Sindicaliștii din Educație sunt nemulțumiți de ordonanța salarizării unitare, care a adus majorări salariale pentru angajații din Sănătate nu și pentru cei din Educație. Pentru profesori, ordonanța prevede un sistem de bonusuri în limita a 2% din fondul de salarii. 

Sindicaliștii au cerut măriri salariale și au venit la întâlnirea de la Guvern cu o grilă care conține majorări salariale. 

Vineri, premierul Dacian Cioloș le-a propus sindicaliștilor o majorări salariale de 10 % începând cu luna august a anului viitor, ofertă oe care sindicatele au refuzat-o. 

„Ni s-a propus o creștere a salariilor în medie cu 10%, dar cam la calendele grecești, adică peste un an, un an și ceva, cu amendamentele că toate vor fi de acum croite, aranjate și va fi dată o ordonanță de urgență. Arhitectura salariilor va urmări întru câtva ceea ce s-a materializat la sănătate", a declarat, vineri, Anton Hadăr, liderul Federației Sindicale din Învățământul Superior Alma Mater, la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria.

Sindicatele au avertizat că 15.000 de salariați din învățământ vor porni, pe 1 iunie, într-un marș de protest din fața Guvernului României către Palatul Cotroceni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri