Singurul român admis la Stanford este un constănţean olimpic internaţional

Data actualizării: Data publicării:
roman

Paul Haidu-Gerea este un nume de care cu siguranţă vom mai auzi în următorii ani. Tânarul absolvent al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţionala de Chimie din Thailanda. Din septembrie, va începe cursurile la celebra universitate Stanford. Speră să aibă o carieră în cercetare şi vrea să fie un deschizător de drumuri şi de minţi.

Pentru omul obişnuit este ceva indescifrabil, dar pentru Paul este o simplă joacă. Uşurinţa cu care tânărul rezolvă chiar şi cele mai dificile probleme de chimie i-au adus aurul la Olimpiada Internaţională de Chimie din Thailanda.

Paul Haidu-Gerea: „A fost prima olimpiadă desfăşurată într-o ţară exotică şi asta a fost un lucru special, mi-a plăcut foarte mult acolo. Am luat medalia de aur până la urmă, subiectele nu au fost chiar atât de grele”.

Monica Dumitru, profesor de chimie: „Evoluţia lui a fost spectaculoasă pe parcursul celor patru ani de liceu, începând cu clasa a X-a a început să câştige premii internaţionale.”

Paul a adunat până acum nu mai puţin de 6 medalii la olimpiadele internaţionale şi multe altele la concursurile din ţară. Recent, a fost admis la una dintre cele mai prestigioase şcoli americane - Stanford University.

Paul Haidu-Gerea, olimpic: „Aplicaţiile constau în mai multe eseuri care erau destul de grele, vreo trei luni numai alea am făcut. Culmea este că asta are şi rata cea mai mică de acceptare, sub 5%. Este în top overall şi în ceea ce priveşte chimia şi fizica. Sunt singurul român acceptat acolo”.

Florentina Gheorghe, consilierul de imagini al Colegiului Naţional „Mircea cel Batrân”: „Un ambasador al Colegiului Naţional Mircea cel Batrân, cât şi un ambasador al imaginii României în străinătate”.

Paul este deja o inspiraţie pentru mai tinerii săi colegi.

Alina Lascu, elevă: „Toată lumea ştie cine este, toată lumea vrea macar să se apropie de nivelul la care a ajuns el”.

Paul Haidu-Gerea va fi bursier la Stanford: statul american îi va plăti integral studiile, chiar dacă asta înseamnă peste 70.000 de dolari pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri