Soluția care ar putea fi adoptată pentru elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Evaluare Națională sau Bacalaureat

Data actualizării: Data publicării:
ALL
FOTO: Agerpres.

Cu mai puțin de o lună înaintea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, elevii și părinții au întrebări la care autoritățile încă nu au găsit răspuns. Ministrul Educației, Monica Anisie, a propus la Digi24 o soluție pentru elevii care au temperatură peste 37,3 grade în ziua examenului. O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19, dar aceasta nu a fost încă finalizată.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a spus ministrul.

Ea a vorbit și despre situația în care un elev are, în ziua examenului, temperatura mai mare de 37,3, posibilitate semnalată de unii părinți.

„Eu sunt ministrul Educației și întrebările referitoare la aspectele medicale cred că e necesar a fi puse experților în medicină. Eu tot ceea ce am elaborat în colaborare cu Ministerul Sănătății referitor la aceste aspecte medicale, repet, le-am realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății. Ei știu cel mai bine. Mâine am o întâlnire cu directorul general de la Centrul de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, am solicitat INSP o întâlnire tocmai pentru că am și eu aceste întrebări și vreau să le pun acestor experți, pentru că trebuie să dăm răspunsuri părinților”, a sus Anisie.

„Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadrul didacic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a spus Anisie.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a mai spus ministrul.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri