Start pentru clasa pregătitoare. În București sunt peste 13.000 de locuri disponibile

Data publicării:
copii preg

În Bucureşti vor fi 524 de grupe de pregătitoare pentru cei peste 13.000 de elevi. Una dintre cele mai căutate şcoli este nr. 11, Heliade Rădulescu. Aici criteriile de selecţie sunt clare.

Trebuie, în primul rând, să fi fost la grădiniţa care aparţine de şcoala noastră. În al doilea rând, trebuie ca părinţii să lucreze în zone de circă şcolară, iar un alt cirteriu este acela ca bunicii să aibă domiciliul în circa noastră şcolară”, spune Carmen Oncescu, profesor pentru învăţământul primar.

Deşi, teoretic, finanţarea urmează elevul, adică părinţii îşi pot înscrie copiii la orice şcoală doresc, practic cele mai mari şanse le au tot la unitatea de învăţământ în raza căreia au domiciliul. Sunt totuşi părinţi care speră să prindă un loc la şcoala preferată.

„E o şcoală foarte bună. Suntem mulţumiţi şi de cadre şi de condiţii. Avem o garanţie că va învăţa bine în continuare. Va porni cum trebuie în viaţă”, spune mama unui copil.

În calendarul înscrierii în clasa pregătitoare este cuprinsă şi o etapă în care părinţii pot vizita şcoala pe care şi-o doresc.

În perioada 19-28 februarie directorii de şcoli pot să organizeze ziua porţilor deschise.

În această zi, părinţii cu copiii ce urmează a fi înscrişi la clasa pregătitoare pot veni pentru a vedea baza materială a şcolii respectiv clasele în care urmează să-şi desfăşoare activitatea. Doamnele învăţătoare de la clasele pregătitoare pot avea discuţii cu directorul şcolii, cu părinţii despre programul de la clasele pregătitoare, despre programă”, explică Steluţa Vlad, directorul Şcolii Gimnaziale nr.11 „Heliade Rădulescu”.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc şase ani până pe 31 august inclusiv. Pentru cei născuţi între 1 septembrie şi 31 decembrie, este nevoie de o evaluare psihosomatică.

Părinţii pot să completeze cererile de înscrierile pentru clasa pregătitoare între 24 februarie şi 14 martie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri