"Ști și câștigi". Greșeală gramaticală la o conferință, taxată de elevi

Data publicării:
stii

Gramatica le-a dat bătăi de cap angajaţilor Agenției naționale împotriva traficului de persoane. Aceştia au organizat o conferinţă într-unul dintre cele mai apreciate licee din Timişoara. Elevii care au asistat au remarcat faptul că, în prezentarea grafică, "ştii" a fost scris cu un singur "i".

Prezentarea Agenției împotriva traficului de persoane a stârnit rumoare printre elevii Colegiului Național "Constantin Diaconovici Loga" din Timișoara, când, pe ecranul uriaş, a apărut cuvântul "știi"… scris cu un singur "i".

Elev: Pe slide-ul al doilea a fost o greșeală, la concursul numit "Știi și câștigi", "ști" era doar cu un "i". Trebuia să fie cu 2 de ii că e la persoana a doua.

Elev: Cum e să fie "ști"… scris cu un i? Tragic.

 

Profesor: Bănuiesc că este o greșeală de tehnoredactare, lipsea un "i".

Puțin probabil să fie vorba de o greșeală de tehnoredactare, în condițiile în care și numele documentului prezenta aceeași eroare.

-Acceptabilă cumva (n.r. greșeala) într-un astfel de context?

Profesor: Nu! Inadmisibilă!

Reprezentanta din Timiș a Agenției a găsit o explicaţie pentru gafa strecurată în prezentare.

Ana Maria Cordun - Agenția Împotriva Traficului de Persoane: Știam că de obicei se țin discursuri elevilor și ei se plictisesc și atunci am vrut să venim cu ceva mai interactiv… În fine… Am lucrat cu colegii de la un ONG… e… scuze… ne cerem scuze.

Din păcate, aceasta nu a fost singura greșeală gramaticală. Audiența a mai "taxat" și un dezacord în aceeaşi prezentare a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri