Studenţii în practică vor primi 1000 de lei la Universitatea Gheorghe Asachi din Iaşi

Data publicării:
asachi

Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi va plăti practica fiecărui student cu 1000 de lei, mai mult decât salariul minim pe economie. Este soluţia găsită de conducerea instituţiei ca răspuns la exodul studenţilor români către facultăţile din străinătate.

Rareş face practică în laboratorul Facultății de Construcții. Tema sa este să afle cum poate deveni betonul mai elastic. Momentan nu primeşte bani, pentru că îşi ajută profesorii. Anul viitor însă, va fi plătit cu 1000 de lei pe lună în perioada practicii.

Mai exact, din octombrie, odată cu începerea noului an universitar, aproape 300 de studenți care participă la astfel de activități în cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi vor fi beneficiarii măsurii.

În acest scop, conducerea instituției de învățământ a dotat laboratoarele celor 11 facultăți cu aparatură de ultimă generație, aşa că va putea valorifica produsele care ies din mâinile studenţilor.

La Universitatea Tehnicăsunt disponibile aproape 3000 de locuri în următoarea sesiune de admitere. Anul trecut, numărul a fost similar, dar locurile au fost ocupate abia după cea de-a doua etapă de admitere. Datorită noului sistem de practică, reprezentanţii instituţiei speră că situația se va schimba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri