Studenţii la Medicină, vânaţi de clinicile din Vest

Data publicării:
targ joburi studenti mediafax-1

Delia Todoraș și Tudor Dumitrescu sunt studenți la Medicină și au o relație de câțiva ani. Mai au două luni și vor termina facultatea şi doresc să practice medicina în străinătate. Delia își dorește să ajungă medic neurolog, în timp ce Tudor vrea să devină Ortoped. Au găsit oferte adaptate pentru ei în Germania.

Ne-ar plăcea să lucrăm în străinătate pentru că noi credem că am avea mai multe șanse decât în România, să învăţăm mai multe şi să studiem cazuri mai speciale”, a explicat Delia Todoraş – studentă.

Primul motiv ar fi lipsa fondurilor din sistemul medical românesc, al doilea ar fi respectul care nu este îndeajuns pentru personalul medical și al treilea, posibilitățile de a avansa în carieră”, a argumentat studentul.

Cei doi nu sunt singurii care, încă de pe băncile școlii, intenţionează să profeseze în străinătate. Salariul este cel care îi atrage cel mai tare.

Cele mai multe posturi oferite sunt în spitalele din Germania.

Angajatorii oferă salarii care pornesc de la 1.000 de euro pentru medicii rezidenţi şi pot ajunge la 10.000 de euro, pentru specialiști. Cei care nu au ajuns la târg, își pot căuta de lucru pe site-ul târgului "cariere în alb".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri