Studenții se pregătesc de proteste

Data publicării:
studenti-1

Studenţii spun că taxele de studii şi chiria camerelor din cămine au crescut foarte mult anul acesta. La unele universităţi aproape s-au dublat şi ajung la 500 de lei pe lună. Iar banii primiţi de la stat au rămas la aceeaşi valoare din 2007.

„Bursele sociale sunt în jur de 214 lei şi, dacă scădem plata pentru cămin, vă daţi seama că nici măcar de o masă decentă la cantină nu ar mai ajunge”, explică Şeila Abdulamit, preşedinte Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

„Suntem chiar foarte nemulţumiţi, iar solicitarea pentru bursele sociale cel puţin este ca, în acord cu legea, de altfel, bursele sociale să acopere minim costurile de cazare şi masă. Asta a fost calculat de CNFIS undeva la 550 de lei”, spune Mihai Dragoş, preşedinte ANOSR.

Ministrul delegat pentru învăţământ superior le-a spus studenţilor că există un fond pe care îl are la dispoziţie. Problema este că sunt bani puţini şi e greu de decis cum să îi folosească mai bine.

Sătui de promisiuni, studenţii spun că sunt dispuşi să treacă de la vorbe la fapte.

Studenţii au fost chemaţi la negocieri şi la Ministerul de Finanţe. Tinerii nu au speranţe mari. Spun că în fiecare an acolo s-au blocat discuţiile purtate cu miniştrii Educaţiei, pe tema burselor mărite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri